Komiek en presentator Philippe Geubels is het slachtoffer geworden van online oplichters. Nee, hij is niet zelf in hun val gelopen, maar Philippes naam en beeltenis worden wel misbruikt om onschuldige slachtoffers geld afhandig te maken. Dat schrijft Dag Allemaal.

Online circuleren immers tal van valse advertenties waarin Philippe reclame zou maken voor beleggingen en bitcoins. Wanneer gebruikers op een van de nepadvertenties klikken, komen ze terecht op een website waar ze cryptomunten kunnen kopen.

Philippe is verre van de enige BV wiens status wordt misbruikt door dergelijke schimmige criminelen. Zijn management legde dan ook al klacht neer, maar zulke praktijken écht een halt toeroepen blijkt veel minder eenvoudig dan gedacht.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.