De jonge garde artiesten staat afgetekend aan kop met hun boekingstarieven. De kloof met het peleton van de ‘oudere garde’ lijkt steeds groter te worden.

Pommelien Thijs die 12.500 euro per liveconcert vraagt, windt er in Dag Allemaal geen doekjes om: “Waarom zou ik me schuldig moeten voelen? Ik vind niet dat ik mijn gage moet verdedigen.”

Mooi verdiend, met 30 geplande concerten in de zomer, waarbij de optredens met #LikeMe niet meegerekend zijn. Ze voegt er wel aan toe dat ze geen live on tape-optredens doet, maar een liveband van een man of acht meebrengt. 

Volgens Pommelien zijn het de organisatoren die beslissen welke artiest ze willen en wat ze daarvoor willen betalen. “Het is niet aan mij om het boekingsseizoen te bepalen”, benadrukt ze. 

En de oude garde moet niet bang zijn weggedrukt te worden, stelt de artieste gerust in Dag Allemaal. “Iedereen moet in zijn eigen genre de muziek maken die hij of zij graag hoort, en zal daar dan wel een publiek voor vinden. Wat mij betreft, is er plaats genoeg voor iedereen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.