Het is soms een competitie

Pommelien Thijs stond op haar tien jaar al in het Sportpaleis als de jonge versie van Karen Damen. Toen ze twaalf was speelde ze Annie in de gelijknamige musical. Zo jong en al in het professionele circuit terechtkomen, het was niet meteen een erg fijne start.

“Dat het geen fijne start was, zeg ik nu ik ouder ben en inzie dat ik een manier van werken aangeleerd heb gekregen die ik zelf nooit zou toepassen in de praktijk. Als kind besef je het soms niet als het wat te hard gaat. Als tienjarige wil je elke kans grijpen. Je wilt niets liever dan optreden”, vertelt Pommelien aan Het Laatste Nieuws.

Er wordt veel van je verwacht als je als kind het circuit binnenstapt. En dat kreeg ook Pommelien van bij het begin te horen. Alles draaide rond prestaties.

“Je gaat jezelf automatisch vergelijken met anderen. Het wordt een competitie, terwijl je ervoor moet zorgen dat het een hobby blijft voor de kinderen. Dat is een torenhoog cliché,  maar als een kind geen plezier haalt uit een hobby, wat is daar dan het nut van? Dan ben je gewoon met kinderarbeid bezig.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.