Kelly Pfaff verraste haar echtgenoot met een uniek geschenk voor zijn 50ste verjaardag: Sam Gooris en zijn gezin zouden naar Japans afreizen. Maar al snel dook er één probleem op…

“Het land sprak me altijd al aan. Het eten, het meubilair, die schuifdeuren en decoraties”, lezen we in Het Nieuwsblad een uitspraak die Sam Gooris deed toen hij van Kelly het cadeau kreeg. Maar toen volgde een koude douche…

Op de luchthaven van Tokio valt al meteen op dat er zich mogelijk een communicatieprobleem stelt: “Ik vrees dat we weinig Japanners tegenkomen die Engels kunnen…” voorspelt Sam problemen. Hoe reageerden de kinderen?

“Een bezoek aan Japan stond ook bij mij al jaren op mijn verlanglijstje”, geeft Kenji Gooris toe. “Ik ben geïnteresseerd in die cultuur en de futuristische snufjes. Noem het vooral nieuwsgierigheid”, lezen we in Het Nieuwsblad een uitspraak van Kenji. Shania zag het anders…

Shania Gooris geeft toe dat de reis naar Japan voor haar een stap in het onbekende betekende. “Ik wist niks over Japan, ik ken alleen sushi”, moest Shania toegeven. Al bleef Shania positief: “Ach, als je van niks weet kan het alleen maar meevallen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.