Ray Verhaeghe alias Albert uit ‘Familie’ is ervan overtuigd dat de job van acteur geen job is maar een manier van leven.

“Als mensen me vragen of ik nog blijf werken, dan antwoord ik altijd: ‘Ik ga niet werken, ik ga daar spelen, ik ga daar léven.’ Een dichter legt z’n pen toch ook niet neer als hij 65 is’”, aldus Ray aan Dag Allemaal.

Stoppen met acteren is dus geen optie voor Ray, zelfs niet op zijn gezegende leeftijd van 97 jaar. Hij wil en kan er dan ook niet bij stilstaan dat er ooit een dag komt dat het niet meer zou lukken om te acteren.

“Wat moet ik dan met m’n leven? De hele dag in de zetel zitten? Dan word ik doodongelukkig”, bekent Ray openhartig in Dag Allemaal. Momenteel gaan zijn teksten er nog vlot in, alhoewel zijn replieken natuurlijk wel niet meer zo lang zijn. “Ze mogen mij gerust meer tekst geven. Dat zou mij nog wel lukken”, aldus Ray Verhaeghe.

“M’n motoriek is natuurlijk niet meer die van een jonge man. Het is nog niet zo ver, maar desnoods ga ik met een stok op de set staan”, verkondigt de acteur.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.