Het is nog altijd amper te geloven dat er zoveel homofobe mensen in ons land rondlopen. Een jaar geleden kreeg VRT-nieuwslezer Riadh Bahri te maken met homohaat en dat maakt hem de dag van vandaag nog altijd erg kwaad.

“Toen ik eindelijk uit de kast was gekomen en geen contact meer had met mijn vader, dacht ik: nu ben ik ‘normaal’. Maar dan kom je buiten en besef je dat je voor velen nooit ‘normaal’ zal zijn. Ik kan niet hand in hand met Niels over straat lopen in de zekerheid dat dat zonder slag of stoot gaat verlopen”, zucht Riadh in Het Laatste Nieuws.

En hoe jammer Riadh het ook vindt, hij zal zijn liefde nooit in het openbaar tonen. Daarvoor is hij de voorbije jaren teveel gepest, teveel uitgescholden en te vaak bespuwd geweest.

“Die ene kus is het me niet waard om op mijn bakkes te krijgen. En dus let ik op alles wat ik doe. Hoe ik me kleed. Hoe ik wandel. Is het wel mannelijk genoeg? Ik ben zelfs ooit naar de huisarts geweest omdat ik mijn stem niet diep genoeg vond.”

Heel jammer dat dit de dag van vandaag nog gebeurt en het zou niet mogen. “Had ik een pil kunnen pakken om hetero te worden, ik had ze genomen. Mijn leven zou zoveel gemakkelijker zijn geweest.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.