Sergio Herman is met Pure C zijn twee Michelinsterren kwijt, dat was maandag groot nieuws. Het bleef lange tijd stil in het kamp van de sterrenchef, maar ondertussen heeft hij toch gereageerd. Sergio Herman en zijn team stelden zich vragen bij het schrappen van de sterren en dus werd bij Michelin gevraagd naar de reden waarom de keuken van Pure C plots geen enkele ster meer waard is.

“Inmiddels zijn onze vragen door Michelin beantwoord en is de conclusie dat deze beslissing niets met kwaliteit van Pure C te maken heeft. Dat is voor onze mensen die hun ziel en zaligheid in hun werk steken de allerbelangrijkste boodschap”, schrijft Sergio Herman op Instagram.

“Een persoonlijk gesprek tussen de inspecteur en mezelf bracht helderheid. Helaas ongelukkig getimed, is Pure C het eerste restaurant die de nieuwe procedure van Michelin ondergaat. Die procedure gaat als volgt; met een wissel van de chef wordt het restaurant automatisch uitgeschreven uit de gids (het digitale platform) en zal de nieuwe chef na een gesprek met Michelin met het restaurant worden ingeschreven. Dat jaar heeft de nieuwe chef en het restaurant de tijd om zich opnieuw te bewijzen. Michelin zal zich daarna niet beperken door het restaurant een beoordeling te geven die het verdient”, gaat Sergio Herman verder.

“Wij zullen hier klaar voor zijn en nimmer zullen wij inleveren op uw vertrouwen!Morgen weer een nieuwe dag”, besluit hij. That’s the spirit. De ene dag val je, het andere moment sta je weer recht en ga je voor alleen het allerbeste. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.