Voortaan treedt hij op als Sergio Quisquater om verwarring met Sergio Herman te vermijden. “Ik heb al meegemaakt dat ik op een acte de présence bij vrouwen toekwam en dat er dan eentje mij vroeg of ik wist wanneer Sergio kwam. Toen ik dan zei ‘Ik ben er toch?’, riep ze teleurgesteld naar haar vriendinnen: ‘Oei, ’t is deze Sergio”, onthult hij in Dag Allemaal.

Er wakker van liggen doet hij niet maar uiteraard is zoiets allesbehalve plezant. Toch probeert Sergio positief in het leven te staan.

“Je mag niet bang zijn voor wat gaat komen. Maar ja, ergens ben ik natuurlijk wél bang, en da’s maar logisch ook. Mijn pa moet aan zijn zevende chemokuur beginnen en mijn moeder heeft problemen met haar longen”, deelt Sergio geëmotioneerd mee aan Dag Allemaal.

“Het valt mij ook op dat veel jonge mensen die ik ken plots sterven aan een hartstilstand, hersenbloeding,…  Ik vind dat toch alarmerend. De meesten van mijn jeugdvrienden zijn al overleden”, aldus Sergio.

Velen beweren dat corona de grote boosdoener is. En ook Sergio heeft serieus afgezien van die twee jaar miserie. “Het lijkt soms alsof ik nog altijd ontregeld ben”, zegt Sergio.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.