De hartverscheurende beelden waarop een dertienjarige jongen, in het nauw gedreven door een vijandige meute, radeloos om zich heen kijkt op zoek naar hulp die maar niet komt, ze laten niemand onberoerd.

Heel wat BV’s laten dan ook van zich horen, vooral degene die zelf kinderen hebben. Het zette onder meer Karen Damen aan om zich op haar beurt tot haar volgers op sociale media te richten.

“Ik ben in shock. Ik ben hier fysiek onwel van, mijn hart is in duizend stukken gebroken. Ik kan niet geloven dat jongeren elkaar zo kunnen vernederen, zo kunnen traumatiseren”, aldus Karen Damen aan Dag Allemaal.

“Het zal uw kind maar zijn! Dus laten we zorgen dat dit nooit meer kan gebeuren, dit moet écht stoppen”, waren Karens woorden, die duidelijk door heel wat mensen begrepen werden.

Er is duidelijk veel woede. Zeker nadat bekend raakte dat enkele ouders van de daders al even gewelddadig uit de hoek kwamen. Toen de stiefzus van het slachtoffer samen met een vriendin verhaal kwam halen bij de daders, werden beide meisjes door die ouders aangevallen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.