Hij heeft er een lange televisiecarrière opzitten maar vooral op culinair vlak was Piet Huysentruyts een vaste waarde.

Nadat hij de fakkel van zijn restaurant Likoké in Frankrijk heeft overgedragen aan Cyriel, gaat hij nu dus ook veel meer in Zuid-Afrika gaan vertoeven, waar hij van plan is om een woning te bouwen voor zijn kinderen en kleinkinderen, zodat ze zeker nog veel bij papa en opa kunnen vertoeven, zo bekende hij aan Dag Allemaal.

Piet werkte vroeger dag en nacht maar is ondertussen echt wel aan wat verdiende rust toe. Helemaal afscheid nemen van de televisiewereld is echte nog niet aan de orde.

“Ik mag van VTM een nieuw seizoen van ‘SOS Piet XL’ maken. Het concept van de vorige reeks blijft behouden. Ik ga opnieuw langs bij twee Vlamingen die worstelen met een gerecht, en in elke aflevering ga ik bij een BV thuis koken. De uitzendingen staan gepland van begin november tot het einde van het jaar. Wellicht op zaterdag en zondag, net voor ‘VTM Nieuws’”, geeft Piet mee aan Dag Allemaal.

Voor de kersverse opa kan het jaar dus eigenlijk al niet meer stuk.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.