Hij staat op het Schlagerfestival

Binnenkort is het weer tijd voor het Schlagerfestival in Hasselt. De crème de la crème van de Vlaamse Schlagerwereld verzamelt zich weer op één podium om er één groot feest van te maken. Laura Lynn, Christoff, De Romeo’s, Die Schnappers, allemaal zijn ze van de partij.

Maar er is ook één opvallende naam bij en dat is niemand minder dan Stan Van Samang. “Toen ze me vroegen, dacht ik eerst dat ze naar de verkeerde persoon hadden gemaild”, lacht Stan in Dag Allemaal.

Stan heeft niet het repertoire dat binnen het Schlagergenre past en hij lijkt daar dus een beetje de vreemde in de bijt. Maar toch ziet Stan het helemaal zitten.

“Een van mijn grootste hits is een schlager die ik heb aangepakt in ‘Liefde Voor Muziek’. Dus misschien heb ik er toch mijn plek. En als Milk Inc. Rock Werchter kan platspelen en Willy Sommers Pukkelpop, bewijst dat toch dat hokjesdenken niet meer van deze tijd is.”

Voor Stan wordt het zijn grote vuurdoop want hij heeft niet alleen nog nooit opgetreden op het Schlagerfestival, hij is er zelf ook nog nooit geweest. “Ik zal ook niet bewust naar dat soort muziek luisteren, maar als het toevallig passeert, zing ik wel gewoon mee.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.