Op zijn vijftigste heeft radiopresentator Sven Ornelis al een behoorlijk gevuld leven achter de rug. Over zijn belangrijkste scharniermoment moet hij in Dag Allemaal niet lang nadenken.

“Twaalf jaar geleden besliste ik dat ik iets moest veranderen aan m’n gezondheid. Ik was veel te zwaar. Dus ging ik van 115 kilo naar 75. Nu zit ik aan 80 en ik voel dat dit mijn natuurlijke gewicht is”, verklapt Sven.

Een posterboy hoeft Sven naar eigen zeggen niet te worden. De gezondheid telt. “Vroeger had ik minder energie, sliep ik slecht en had ik last van reflux. Nu zit ik duizend keer beter in mijn vel”, verklaart hij zijn drastische beslissing.

Voor Sven was wandelen de belangrijkste keuze. Hij schreef er intussen zelfs een boek over.

Zo wandelt hij minstens 100 kilometer per week. Een zegen voor zowel zijn fysieke, als voor zijn mentale gezondheid. “Ik heb een immens druk leven en tijdens het wandelen kan ik impulsen verwerken”, aldus Sven Ornelis in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.