Ze plant regelmatig tijd voor zichzelf in

Toen Tine Embrechts 19 jaar beviel van haar eerste zoon, Luis Oscar, was ze natuurlijk zelf ook 19 jaar jonger. Haar twee jongste kinderen werden 7 en 5 jaar geleden, toen Tine pas 40 was geworden.

“Toen ik nog begin de dertig was, had ik veel energie om situaties zoals ruzies tussen de twee jongsten te managen. Maar nu ik in de tweede helft van mijn veertiger jaren ben beland, ligt dat energieniveau al een pak lager”, bekent ze in Dag Allemaal.

Tine klaagt liever niet over het ouderschap, maar wil wel een realistisch beeld scheppen dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is wanneer je kinderen hebt.

“Jonge kinderen overleven, dat is de moeilijkste taak als koppel. Dat is gewoon enorm zwaar, want de eerste op wie je je afreageert als het niet lekker loopt is je partner. Maar Laurent en ik doen dat keigoed. Ik eis  bij hem wel tijd voor mezelf op.”

Om het allemaal te kunnen volhouden, heeft Tine wel eens wat tijd nodig voor zichzelf. Tijd die ze gelukkig krijgt van haar partner Laurent. “Vroeger voelde ik mij daar schuldig over, als ik bijvoorbeeld de kinderen in de nabewaking liet, maar nu denk ik: ‘Het mag!’ Het is een lange weg met vallen en opstaan geweest, maar ik heb geleerd om mild te zijn voor mezelf.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.