Drie jaar geleden is het inmiddels dat Moora Vander Veken afscheid genomen heeft van haar vaste rol in ‘Thuis’ op VRT1. Vervolgens trok ze naar Londen en New York om er verschillende acteeropleidingen te volgen. 

En hoewel die ervaringen een enorme verrijking voor haar waren als actrice , geeft ze wel toe dat ze er de fun van het acteren een beetje kwijtraakte: “Op de toneelschool in Londen stond ik allerlei serieuze rollen te spelen, Shakespeare bijvoorbeeld”, legt ze uit in Het Nieuwsblad. “Dan ga je jezelf heel erg serieus nemen. Mijn omgeving was er ook zo serieus. Daardoor raakte ik de fun een beetje kwijt.”

Vorige zomer ontdekte Moora opnieuw hoe graag ze comedy doet. Dat gebeurde op de set van een Duitse film waarin ze een paardendief speelt: “Ik voelde me een van die klungelige dieven in ‘Home Alone’”, lacht ze. “Zo heb ik opnieuw beseft dat ik heel graag grappige dingen doe. Nu zit de schwung er weer in en daar ben ik heel blij om”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.