In een interview met De Morgen heeft ‘Thuis’-actrice Ivana Noa meer prijs gegeven over hoe zij het einde ziet. Betekent dit dat haar personage Silke binnenkort afscheid neemt in de serie?

Gelukkig niet, want hoewel ze nog maar amper op ‘tram 2’ zit, had de actrice het over haar eigen levenseinde. Ondanks haar jonge leeftijd weet ze namelijk al hoe ze liefst zou willen sterven als eens haar tijd gekomen is: “Op scène, net zoals Molière. Het publiek vond dat hij geweldig goed had geacteerd hoe het was om te sterven, maar al snel bleek dus dat hij écht dood was”, lacht Ivana. “Sterven terwijl je iets doet waarvan je houdt, dat lijkt me het summum.”

Maar dat einde mag voor alle duidelijkheid nog even duren, verzekert ze: “Ik koester niet per se de ambitie om honderd te worden, maar ik zou toch liefst pas de pijp uitgaan als ik een vol leven heb geleid, en veel ervaringen heb opgedaan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.