Sinds kort is Veronique De Kock fulltime influencer. “Een leuke job en ik kan ervan leven”, aldus Veronique. Maar daarnaast is het moeilijk te combineren met een privéleven.

“Ik krijg vragen van volgers om 23u ’s avonds en om 4u ’s morgens. En als je niet direct antwoordt, krijg je de opmerking: ‘Zeg, voel je je te goed om te antwoorden?’ Terwijl ik óók een leven heb”, deelt Veronique mee aan Dag Allemaal.

Volgens sommigen is het de meeste simpele job die er is. ‘Die post wat fotootjes en casht maar’, hoor ze vaak zeggen maar volgens de ex-miss komt er veel meer bij kijken.

“Ik snap dat kinderen zich steeds vaker op die wereld willen gooien. Mijn zoon van 18 wil ook influencer worden, hij vraagt me dikwijls raad”, verneemt Dag Allemaal van de BV.

Maar ook op vlak van privacy moet je hierdoor heel wat inboeten. Volgens sommige bekende influencers heb je het gevoel dat je constant bekeken wordt. Maar voor het geld dat dat oplevert is het natuurlijk wel logisch dat je er het één en het ander voor over moet hebben.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.