Martine Jonckheere geeft tijdens een interview met Story toe dat seksualiteit en intimiteit verandert met de jaren.

“Ik herinner me nog mijn eerste keer, op mijn zeventiende met een oudere vriend op het kot van mijn oudere zus. Het gebeurde vrij spontaan, maar het was geen leuke ervaring. Was het dat maar?! Nadien werd het veel leuker. En met de jaren intenser omdat je elkaar door en door kent”, aldus Martine.

“De frequentie vermindert wel. Deels door mijn ziekte. Na mijn eerste kankerdiagnose kwam ik in de menopauze terecht, de chemopil die je vijf jaar moet nemen hee­ ook een impact op de elasticiteit van je baarmoeder. Hierdoor moet je intimiteit anders gaan invullen”, geeft Martine toe aan Story.

“Soms eindigt ons liefdesspel gewoon in een slappelachbui. Mekaar knuffelen en kussen, da’s ook vrijen. Op een geestelijkere manier. Soms zeg ik lachend: ‘We zijn broer en zus, hé.’ Maar dat vindt Filip een stomme opmerking”.

Haar man Filip gaat twee keer per week sporten en zij zelf gaat nog elke dag lopen. “We willen nog mooi zijn voor elkaar. Ik vind Filip ook nog altijd sexy”, vertelt ze heel eerlijk.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.