Voor Viktor Verhulst is geen enkele uitdaging te zwaar want nu wil hij ook nog eens een diploma behalen als helikopterpiloot.

“Ik meen het echt serieus met dit traject. Het is niet simpel, die theorie. Normaal doe je daar een jaar over, maar ik heb voor een verkort traject bij Toran in Wevelgem gekozen. Van de vliegwetten tot fysica, vluchtplanning en radiocommunicatie: ik moet voor alle negen vakken minstens 75 procent halen”, deelt hij mee aan Story.

“Maar da’s logisch, het zou niet zo veilig zijn om iemand zonder deftig diploma te laten rondvliegen. Het is een studie die mij door niemand wordt opgelegd, dit is puur uit eigen interesse. Ik heb wat vrienden die al langer een diploma als helikopterpiloot hebben. ‘Ooit wil ik dat ook’, heb ik mezelf altijd gezegd”.

Als piloot kan je natuurlijk ook de files omzeilen. Handig om Sarah te gaan bezoeken dus als hij haar snel eens wil zien. Beiden hebben namelijk een druk leven dus wat extra qualitytime is altijd meegenomen.

“In principe mag je overal landen met een helikopter, dus ook bij haar in de buurt. Tenzij er klachten komen. Maar het is niet dat ik overal ga rondvliegen zoals ik met de auto rijd, hé”, bekent hij aan Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.