In een interview met Het Laatste Nieuws vertelt Kato Callebaut in welke creatieve zaken ze troost kan vinden.

De zangeres vertelt dat ze vroeger vooral in boeken haar “vlucht naar een andere wereld” vond.

Later is muziek en teksten schrijven heel belangrijk geworden voor de zangeres.

“Tom zoekt de melodie, ik de woorden en dat geeft veel troost”, gaat de zangeres van start. “Niet alleen aan ons, maar ook aan de mensen die ernaar luisteren. Soms zie je ze mee wenen. Of mee lachen. Daarom leg ik niet graag in detail uit waar onze liedjes over gaan. Ik heb graag dat mensen dat zelf invullen want dat is voor iedereen anders.”

De zangeres vindt het goed dat er ook oppervlakkige muziek bestaat maar geeft aan dit zelf niet te kunnen schrijven:” Het zou heel onnatuurlijk voelen mochten wij morgen een nummer maken over — ik zeg maar wat — tequila drinken aan het strand.”

Kato is ook van mening dat er geen taboes mogen zijn in haar muziek: “Tenzij misschien politiek. Dat ligt moeilijk”, geeft Kato aan.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.