Het was even schrikken toen Yanni Bourguignon, die Cédric vertolkt in de VTM-serie “Familie”, plotseling het bewustzijn verloor tijdens de opnames. “Er kwam wat lichtelijk stuntwerk bij kijken”, vertelt Yanni aan Story. “Tussen twee scènes door kreeg ik het plots heel benauwd. Ineens werd het allemaal zwart voor mijn ogen. Toen ik na tien seconden mijn ogen weer opendeed, stond de hele crew rond mij.”

Gelukkig was de acteur omringd door een stuntteam dat zelfs ervaring heeft met onder andere Jean-Claude Van Damme. “Ik wilde snel weer rechtstaan, maar van hen moest ik blijven zitten terwijl ze me cola gaven. Ondertussen was een van de assistenten mijn voeten aan het masseren om de bloeddoorstroming te bevorderen… Het gebeurde allemaal in een waas rond mij”, gaat Yanni verder.

“Ach, ik heb er niets aan overgehouden. Ook op het scherm zal je er niets van zien. Enkel in één scène wordt de illusie gewekt dat ik er ben, terwijl ik niet meer kon draaien”, verklapt de acteur.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.