De zomer komt eraan en naar goede gewoonte wil dit ook zeggen dat de Samson en Marie zomershow binnenkort weer op volle toeren draait. “Drie weken lang spelen we twee à drie shows van een halfuur”, vertelt Marie aan Story.

Op zich is dit klein bier vergeleken met de kerstshows die van december tot februari in heel Vlaanderen en Nederland gespeeld worden. “En dat zijn shows van anderhalf uur, met drie keer zoveel liedjes dus. Fysiek was dat best zwaar, aan het einde van de dag was mijn lijf echt moe”, geeft Marie aan.

“Waar ik op voorhand het meeste schrik voor had, was dat mijn stem het niet zou kunnen volhouden. Ik heb nog nooit zoveel moeten zingen.”

Hoe het baasje van Samson voor zichzelf en haar stem zorgde tijdens deze drukke periode?
“De dagen en avonden dat we vrij hadden, hield ik het kalm. Ik ben sowieso niet de persoon die op tafel staat te dansen. Ik kroop iedere avond op tijd in mijn bed, en ik dronk ook geen koffie in die periode, dat is blijkbaar niet zo goed voor je stem.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.