Walter De Donder mag Burgemeester blijven spelen in de nieuwe kerstshow van ‘Samson & Marie’. Dit in tegenstelling tot de personages van Koen Crucke en Walter Baele, zij werden geschrapt. 

“Ik speel de Burgemeester al 33 jaar, ik ken niemand in ons medialandschap die al zo’n lange tijd dezelfde rol heeft mogen spelen”, blaakt de acteur van trots in Dag Allemaal. Tegelijk beseft hij dat er ook voor hem onvermijdelijk ooit een afscheid komt. 

Dat hij mocht blijven, was een grote verrassing. “Al heb ik zelf nooit het gevoel gehad dat het genoeg was. Er zit zeker nog potentieel in de figuur van de Burgemeester”, klinkt de acteur ambitieus. 

Volgens De Donder koos de productie voor continuïteit met de Burgemeester. En zonder burgemeester zou ook secretaris Van Leemhuyzen geen bestaansrecht meer hebben gehad. De Donder vermoedt dat bij Koen Crucke de leeftijd misschien een rol speelde. “Hoewel hij nog veel energie heeft en heel hard werkt”, voegt hij er onmiddellijk aan toe in Dag Allemaal. 

Walter De Donder weet dat ook voor hem het einde als Burgemeester nadert. Afspraken zijn er niet gemaakt, maar het besef is er wel. “Dat zal natuurlijk niet prettig zijn. Samson zit in mijn hart en diep vanbinnen hoop ik toch nog even te blijven”, mijmert de acteur. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.