Wendy Van Wanten wees in het programma ‘Wie wordt de man van Wendy’, Frans Vancoppenolle aan als haar uitverkorene. Dit was op 23 juni 2006 en nog ieder jaar wordt het moment gevierd met Champagne, lezen we in Primo. 

“Het plaatje klopte hé”, blinkt Wendy nog van trots. “De foto’s die toen genomen zijn aan de Damse Vaart staan nog altijd op mijn piano.”

Een jaar later volgden de opnames voor ‘Wendy & Verwanten’. Voor de opnames trokken ze naar Venetië. “Dat was heel bijzonder”, weet ze nog. “Ik heb er van Frans een verlovingsring gekregen. Die draag ik nog altijd.”

Van het grote volksfeest voor hun huwelijk in Kortrijk, het verhoopte hoogtepunt van de reeks, kwam uiteindelijk niets terecht. Alles werd buiten hun wil om geregeld, tot zelfs het menu. En zo beslisten ze alles te cancelen. 

Bovendien was Wendy toen al zwanger van Estelle. “Voor het programma wilden ze dan ook mijn zwangerschap volgen. Iets wat we toch liever intiem wilden houden. Ik was toen al 48”, verklaart Wendy in Primo. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.