De zomer is eindelijk aangebroken! “De Zondag”, besloot daarom aan weervrouw Jacotte Brokken te vragen wat voor haar een ideale vakantie is.

“Vakantie voor mij is dat niets moet, alles mag. Gewoon een lege to-do-lijst”, gaat Jacotte van start. “Al te vaak wanneer ik vrijaf heb, staart de lijst to-do’s me aan en voor je het weet voelt dat vrije moment weer aan als werk.”

De weervrouw geeft aan dat ze als student de fantasie had om op wereldreis te gaan, maar heeft ondertussen ontdekt dat dit niets voor haar zou zijn. “Een jaar er tussenuit trekken zou ik niet aankunnen, simpelweg omdat ik te intensief op vakantie ga. Ik wil alles zien en alles volplannen. Als je dat drie weken doet, dan ben je kapot en heb je een extra week nodig om te bekomen.”

Dit jaar trekt Jacotte naar Griekenland. “Omwille van de keuken vooral. Zodra de zon schijnt, begin ik feta te eten”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.