Will Tura kondigde aan niet langer meer te zullen optreden. Een beslissing die heel wat leegte nalaat, vermoedelijk nog veel meer dan hij zelf had kunnen inschatten.

Sommige collega’s weigeren zelfs om zich daarbij neer te leggen. “Will móet nog op tournee gaan met Raymond van het Groenewoud en mezelf!”, zegt Peter Koelewijn in een interview met Dag Allemaal.

Will Tura schreef 60 jaar lang mee aan het collectief geheugen van Vlaanderen. Hij trad zo’n 10000 keer op voor een publiek dat vaak gaandeweg met hem was meegegroeid.

“Nu is het aan Arthur Blanckaert om ten volle van het leven te gaan genieten”, vat hij zelf samen. Will Tura wil achterover leunen, samen met Jenny en genieten van hetgeen hij achterlaat.

Heel wat collega’s prijzen hem de hemel in. “Will Tura is verheven boven alle anderen, niemand die zijn plaats kan innemen”, verkondigt Willy Sommers, die zelf inmiddels 71 jaar is. “Ik kwam net piepen, maar wel direct met ‘Zeven anjers, zeven rozen’. Will was toen al een enorme artiest met ontelbare hits”, zo vertelt Willy aan Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Show24