Ze reden kilometers om, om niet voorbij die plek te moeten

Negen jaar geleden verloren acteur Marc Stroobants en zijn vrouw hun zoontje Ziggy in een ongeval met een truck. Ziggy reeds met zijn fiets, samen met zijn papa Marc, naar huis na school en werd gegrepen. 

“Mieke en ik zijn na het ongeval bijna een jaar niet meer in ons huis geweest. We trokken rond van de ene plek bij vrienden naar de andere. Vooral omdat het ongeval gebeurde op nog geen 200 meter van waar we woonden”, bekent Marc Stroobants aan Het Laatste Nieuws. 

“We zijn nooit nog op die plek geweest. Zelfs niet toen we zijn teruggekeerd naar ons huis. Of het nu was om naar de bakker te gaan of naar ons werk, we reden kilometers om, om maar niet voorbij die plek te moeten”, onthult de papa van Ziggy.

Ze wisten dan ook dat ze op een dag zouden verhuizen om die reden. En dat deden ze ook in 2016. “En elk dingetje van Ziggy, tot het allerkleinste toe, is met ons mee verhuisd”, aldus Marc.

Marc en Ziggy droegen beiden hun helm en staken over aan het zebrapad. Hen trof dus geen schuld en dat heeft de politie ook duidelijk zo gecommuniceerd achteraf. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.