Gehaaide criminelen proberen op oneindig veel manieren geld los te peuteren van onachtzame surfers. Zo moet zanger Christoff lijdzaam toezien hoe iedere week meer dan tien valse profielen van hem op sociale media verschijnen. 

Men probeert dan via chatsessies om dure concertabonnementen of tickets te verkopen, die uiteraard niet bestaan.

“Ze gebruiken mij dus om mijn fans geld af te troggelen. Om dat te bereiken maken ze de mensen van alles wijs”, zegt Christoff verontwaardigd in Dag Allemaal. 

“Elke dag verschijnen er een tiental valse accounts met mijn naam”, deelt Christoff mee. “Ik heb ooit met een van hen gecommuniceerd en gedreigd om gerechtelijke stappen te ondernemen, maar die persoon lachte mij vierkant uit. ‘Doe maar, ze vinden me toch nooit’”, vertelt de zanger met een zucht aan Dag Allemaal.

Christoff is spijtig genoeg niet het enige slachtoffer. Ook heel wat andere BV’s kunnen de fake-accounts niet meer bijhouden die aangemaakt zijn. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.