Zita Wauters haalt zwaar uit naar mensen die zich schuldig maken aan bodyshaming. En dan valt één spijtig detail op…

Het is opmerkelijk dat ook heel wat vrouwen andere vrouwen bodyshamen. “Ja. Dat zegt vooral veel over hoe die vrouwen zelf in hun vel zitten”, benadrukt de dochter van Koen Wauters en Valerie De Booser in Humo. Want één ding is duidelijk…

“Als jij je goed voelt en gelukkig bent, heb je toch niet de behoefte om anderen neer te halen?” stelt Zita Wauters een retorische vraag in het weekblad. En dan wil ze toch één punt duidelijk maken…

“Pff, ik zal nooit begrijpen waarom mensen dat doen. We moeten gewoon blijven zeggen dat het niet oké is”, spreekt Zita Wauters duidelijke taal in Humo. Want ook Zita zelf worstelt wel eens met onzekerheden…

Zita Wauters benadrukt in Billie dat ze niet elke dag ‘juichend voor de spiegel sta’. “Maar over het algemeen hou ik van de persoon die ik ben, inside en out. Het zit goed in mijn kopje”, voegt Zita Wauters eraan toe in de weekendbijlage van Het Nieuwsblad.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.