Net haar middelbaar onderwijs afgewerkt en binnenkort al te zien achter de schermen bij Zomerhit. Het leven gaat momenteel aan een sneltempo voor Zita Wauters.

Wanneer Dag Allemaal aanhaalt dat een job in de media bijna onvermijdelijk is met haar twee bekende ouders (Koen Wauters en Valerie De Booser, nvdr.), geeft Zita aan dat ze altijd zelf heeft gekozen wat ze wou doen en dat ze nooit in een bepaalde richting gepusht is geweest.

“Ik ben al jong begonnen met zingen en dansen bij Studio 100, dat was mijn hobby. Los van mijn ouders. Zij hebben altijd gewacht met ons iets te laten doen tot we zelf konden beslissen.”

Op de kritiek die ze soms krijgt, dat ze enkel bepaalde kansen krijgt omwille van haar ouders, reageert Zita fel. “Da’s niet waar. Ik moet er ook zelf hard voor werken.”

“En harder dan iemand anders”, voegt collega Siska Schoeters nog toe.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.