Wie optreedt in een zaal, voor een publiek, zal in veel gevallen nood hebben aan een goed getraind geheugen.

En zowel het korte- als het langetermijngeheugen zijn minstens even belangrijk. Toch vindt Philippe van zichzelf dat zijn geheugen niet echt een hoogvlieger is.

“Ik probeer het wat op peil te houden door het woordspelletje Lingo te spelen op mijn telefoon. Maar dat zou ik beter wat vaker doen”, vertelt hij aan Story.

Wanneer hij voor het laatst een black-out had tijdens een optreden, weet hij zelf niet meer. “Gelukkig duurt een black-out nooit lang en kan je ondertussen even wat zeveren tegen het publiek. Op een bepaald moment schiet het wel weer in je hoofd en kan je de draad van je verhaal weer oppikken”, aldus Philippe aan Story.

Ook sporten kan helpen om je geest en lichaam in optimale conditie te houden maar dat is niet meteen aan Philippe besteed. “Ik ga soms wel sporten, maar eerlijk gezegd is dat er al lang niet van gekomen. Ik was soms wel in de fitnesszaal te vinden om wat aan damage control te doen voor mijn 42-jarige lichaam”, aldus de presentator.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.