In de zomer van 2022 kreeg ze het verdict borstkanker te horen. Het gevecht voor haar gezondheid begon… Bovendien gingen zij en Stany Crets  een klein jaar later uit elkaar.

Oktober is borstkankermaand. In het licht daarvan praten we met Ann over wat zij heeft doorstaan en de nasleep van haar ziekte.

Momenteel gaat het goed met haar maar ze blijft zoeken naar de juiste balans. “Toen we laatst in première gingen met de musical ‘You Are My Sunshine’ in het Fakkeltheater, moest ik me echt focussen om mijn energie te bewaren. Zo’n premièreweek is altijd pittig, en daar moet ik nu extra voor opletten”, aldus Ann in Primo.

“Ik voel wél dat mijn lichaam weer veel aankan in vergelijking met mei toen ik in ‘The Calendar Girls’ stond. Mijn geheugen heeft ook steeds minder gaten. Het is dag en nacht verschil met toen. Door de vermoeidheid ging het licht soms uit, en dat heb ik nu niet meer”, bekent de actrice.

Volgens haar heeft stress een belangrijke invloed. “Ik luister te allen tijden naar mijn lichaam. Ik wil ook alleen nog omgaan met mensen die me energie geven, en niet met mensen die mijn energie opslorpen. Ik ben daar veel kieskeuriger in geworden. Als er al iets veranderd is sinds mijn ziekte, is het dát wel”, bekent ze openhartig in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.