In ‘Zorgen voor Mama’ ondersteunde ex-K3-zangeres Kristel Verbeke moeders die in armoede leven. Kamal Kharmach, die Sociaal Economische Wetenschappen studeerde, gaf bedrijven in moeilijkheden financieel advies in ‘Andermans Zaken’. En nu helpen ze dus samen gezinnen met hun geldzaken in ‘Geld Gezocht’.

Ze zetten hiervoor alle middelen in. In elk gezin gaan ze op zoek naar de verloren euro’s en dat is niet zo simpel als het lijkt.

“Je moet het maar durven, je inschrijven voor een programma waarbij ze je financiële situatie open en bloot bespreken voor heel Vlaanderen. We hebben telkens een grondig financieel gesprek gehad met hen. Dat was soms erg schrikken, maar gaf ook inzicht”, vertelt Kamal aan Primo.

“Wat opvalt, is dat mensen hun financiële zaken zelden op orde hebben. En dan heb ik het over de basis: inkomsten en uitgaven. Veel gezinnen weten simpelweg niet hoeveel geld er binnenkomt en wat er buiten gaat”, geeft Kristel aan in Primo.

Ook Kamal zelf leerde heel veel bij want hij besefte dat hij vaak dezelfde fouten maakte als de gezinnen die deelnamen aan het programma.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.