Bart De Wever werd in Humo geconfronteerd met een uitspraak in Het Laatste Nieuws, waarbij hij toegeeft een zure oude zaag te zijn geworden.

“Misschien ben ik wel een zagevent geworden”, geeft hij opvallend toe. “Ik ben geen optimist, maar een stoïcijn: als je je voorbereidt op het slechtste scenario, word je nooit teleurgesteld.”

Zijn frustratie is gegroeid in de Belgische politiek. “Ik zit er nu al een paar jaar tot aan mijn knieën in, elke stap wordt moeilijk. Telkens moet ik een been uit de zuigende modder trekken. Dat tast je aan als mens.”

Maar stoppen is niet aan de orde. “De passie voor mijn werk is nog intact”, klinkt hij vol zelfvertrouwen. “Het historische doel dat ik wil bereiken, is nog altijd haalbaar. Het moet!”

Hij is dus naar eigen zeggen zeker niet uitgeblust of wanhopig. “Maar van dat geploeter word je wel moe”, haalt hij veelzeggend zijn schouders op in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.