Nu zondag 15 oktober viert Bart Herman de 30ste verjaardag van zijn allergrootste hit  ‘Ik Ga Dood Aan Jou’. Dat doet hij met een uniek jubileumconcert in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal.

Stef Bos wordt zijn special guest want het wordt dan ook een unieke aangelegenheid. “Het leek me weleens een tof idee om een liedje te vieren,’ zegt Bart Herman.

“Dat gebeurt niet veel, hé. Meestal wordt de artiest zelf gevierd, maar omdat ‘Ik Ga Dood Aan Jou’ zo enorm belangrijk voor mij is geweest, kon ik die verjaardag niet zomaar laten voorbij gaan. In artiestenkringen wordt zo’n nummer dat heel je carrière aan je kleeft, weleens je pensioen genoemd. Het is mijn tophit en zal dat altijd blijven”, bekent hij in Primo.

In 1993 bracht hij het lied voor de preselecties voor het Songfestival. Maar hij won uiteindelijk niet en dat is net waarom het lied wel een succes werd.

“Het beste wat je in Vlaanderen kunt doen om héél snel bekend te worden, is deelnemen aan ‘Eurosong’. Want iedereen kijkt ernaar. Maar je mag dus niet winnen”, aldus Bart Herman in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.