Toen bekend raakte dat Béa Vandendael ging stoppen met ‘Blind Gekocht, waren de meeste mensen enorm verrast. 

Toch was het voor haar de enige, juiste keuze. De intensiteit van het programma was volgens haar enorm en niet meer te combineren met haar job. Ze besloot dus te stoppen maar kreeg kort nadat haar opzegtermijn erop zat, een aanbieding voor ‘Huis Gemaakt’. 

“Wat de doorslag gaf, was dat ‘Huis Gemaakt’ minder intens zou zijn. ‘Bart is eigenlijk om dezelfde reden weggegaan: ook voor hem was het steeds moeilijker te combineren met zijn job”, aldus Béa aan Dag Allemaal.  

“Bij ‘Huis Gemaakt’ is m’n inbreng veel gedoseerder, veel gestructureerder. De stress om een geschikt pand te vinden is er niet meer bij. Nu is het mijn rol om de koppels te coachen en advies te geven, en hun prestaties te jureren. Dat is makkelijker in te plannen”, vertelt ze. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.