Ze houdt al enkele weken stand in ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’, maar toch maakte ze ook al wat kapitale fouten. De eerste aflevering vergat ze te proeven door de stress.

“In de familie gaat nu de grap: ‘En, nog wat zout?’ Maar wist jij dat je zout moet gebruiken om andere kruiden op te liften? Ik dacht dat je zuinig moest zijn met zout, omdat het niet goed is voor de bloeddruk”, vertelt Cath aan Dag Allemaal.’

Ze dacht dat ze kon presteren onder druk maar toch heeft ze zichzelf een paar keer tegengekomen.  “Tegen de tijd koken vond ik de hel! Dat geroep en getier in een keuken, ‘ja chef, nee chef’… moet dat echt?”, vroeg Cath Luyten zich af.

“Tijd is vaak m’n vijand geweest. Had ik drie minuutjes meer gehad, had ik dat schuimpje nog kunnen toevoegen om de chefs tevreden te stellen. Ik vond het lastiger dan ik had verwacht om kritiek te aanvaarden, zeker wanneer ik vond dat het wél goed was”, bekent de BV openhartig.

“Na elke opname kwam ik kapot thuis. Elke avond die druk, en toch iets kwalitatiefs op een bord toveren… Respect! Ik zou het niet kunnen”, vertelt ze aan Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.