De trouwe kijkers van ‘VTM Nieuws’ hebben enkele maanden geleden afscheid moeten nemen van hun vertrouwd anker Dany Verstraeten. Hij ging begin september op pensioen en dit werd met veel bombarie gevierd.

“Zoveel hoefde nu ook weer niet, ik was overdonderd’, vertelde Dany nadien aan Dag Allemaal. ‘Misschien val ik in een zwart gat, ik kan de impact van m’n pensioen nog niet inschatten”, aldus Danny.

Maar dat zwarte gat blijkt al bij al nog mee te vallen. “Het is nog vrij pril. Ik verveel me niet en dat is geruststellend’, vertelt hij aan Dag Allemaal. “Naar aanleiding van mijn afscheid heb ik een boek geschreven en ik ben op pad gegaan om dat hier en daar te gaan signeren”.

“In 2024 ben ik van plan nog af en toe op de redactie binnen te wippen. Het nieuws kan ik blijven volgen in mijn huiskamer, maar het contact met de collega’s mis ik toch wel, dat blijft me heel dierbaar”, bekent hij heel eerlijk.

“Van de geplande reisjes met het gezin is nog niet veel in huis gekomen. We zitten nog met studerende kinderen, en die hebben binnenkort examens”, aldus Dany. Dus op reis gaan zal nog moeten wachten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.