Haar nieuwste boek ‘Chez Pascale’ is uit en daar is ze terecht weer super trots op. Toch is ze geen kok als vele anderen en zijn haar boeken veel meer dan een bundel van gerechten en bereidingswijzen.

Gezonder leven, genieten, samen zijn, daar draait het allemaal om volgens Pascale. En via haar boeken probeert ze dat aan de mensen over te brengen.

“Ik ben constant aan het creëren, soms zijn dat recepten, soms zijn dat nieuwe vormen voor mijn keramiek”, vertelt Pascale aan Primo.

Naast het creëren is ook haar man Paul Jambers een uiterst belangrijke factor in haar leven. Hij is een stuk ouder dan Pascale en dus is de kans groot dat hij als eerste zal overlijden. Maar daar wil ze momenteel nog niet aan denken.

“Weet je, het leven is niet makkelijk, voor niemand”, deelt Pascale mee in Primo. “Er bestaan geen zondagskinderen. Ze hebben over mij ooit wel gezegd dat ik er één ben. Maar ik heb dat meteen gecounterd, ik heb veel te hard moeten werken. Neen, ik geloof niet in zondagskinderen”, aldus Pascale Naessens.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.