Actrice en zangeres Jacky Lafon staat dit jaar 55 jaar op de planken. Ondanks die lange staat van dienst in het theater zal ze waarschijnlijk toch vooral de geschiedenis ingaan als ‘zatte’ Rita Van den Bossche uit de VTM-serie ‘Familie’.

Net als haar vroegere personage kreeg ook Jacky af te rekenen met de nodige tegenslagen in haar leven. Die begonnen al op erg jonge leeftijd, want de actrice werd helaas niet in een warm nest geboren: “Mama was een lieve, ze deed altijd haar best”, benadrukt ze in Het Belang van Limburg. “Maar wij hadden een dominante, agressieve vader. Iemand die geregeld fysiek werd, en voor wie niets goed was.”

Die tirannieke vader had ook een enorme impact op Jacky’s latere leven als jongvolwassene en haar eigen zoektocht naar een man, zo blijkt. “Ik ben daardoor lang bang geweest om gekwetst te worden, en nog banger om zelf ook zo’n man te ontmoeten. Iemand voor wie je nooit goed kunt doen”, zegt ze. “Vandaar ook dat ik eeuwig twijfel over alles: gaat het volstaan, heb ik het naar behoren gedaan?”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.