Samen met Kristel Verbeke maakt Kamal Kharmach een programma over modale gezinnen die het moeilijk hebben maandelijks alles budgettair geregeld te krijgen.

Om hiertoe te komen doen ze vaak simpele aanpassingen die een wereld van verschil maken. Daarnaast analyseren ze ook de financiële toestand van de gezinnen om te zien waar het beter kan.

Wat Kamal vooral opviel was het feit dat gezinnen vaak oververzekerd zijn. “Ik ken zelfs cases van mensen die drie keer betalen voor rechtsbijstand. Beter te veel dan te weinig hoor ik sommigen denken. Wel, dat is verkeerd. Want door meer te betalen, ga je juist een slechtere service krijgen”, haalt Kamal aan in Primo.

Wanneer je het echt nodig hebt, gaan de verzekeringsmaatschappijen onderling discussiëren over wie de factuur zal vereffenen. En jij als klant moet in de tussentijd wachten op je centen.

Volgens Kamal is besparen net als diëten. Iedereen weet hoe het moet maar het daadwerkelijk doen blijkt toch steeds heel moeilijk. Ook Kamal maakt blijkbaar heel veel dezelfde fouten die ook de gezinnen tegenkomen aangaande financiële ondersteuning, zo ontdekt Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.