“Ik heb er áltijd voor moeten werken, want we hadden het niet breed. Wilde ik 50 frank voor de kermis, dan zei mama: ‘Dan moet je auto’s wassen in de wijk”, vertelt James openhartig aan Dag Allemaal.

“Maar Fleur en ik wilden af en toe wél eens zot doen. Dus ging we in de weekends werken. Mijn zus in een bakkerij, ik gaf zaterdagnamiddag musicalles en werkte daarna in het café tot middernacht”, geeft de BV toe.

Er zijn volgens hem heel wat mensen die hem inspireren in het leven. “De Coppens-broertjes, of David Ottenburgh. Niet veel mensen kennen hem, maar hij zit mee achter ‘De Verraders’ en ‘Tegen De Sterren Op’. Of Tim Van Aelst. Dat zijn mensen die mij uitdagen” aldus James in Dag Allemaal.

Op persoonlijk vlak is hij dan weer geïnspireerd door een paar goeie vrienden. “Vrienden zijn er om pinten mee te pakken  of voor goede gesprekken, maar ze zijn er ook om af en toe mee richting aan je leven te geven. Dat heb ik nodig”.

Zijn meest recente dilemma? Dat was of hij terug met zijn man Dorian op reis zou gaan. Ondanks de drukte heeft hij het toch gedaan en optimaal genoten van de reis en van het gezelschap.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.