Na een lange lijdensweg om zwanger te raken, werd het dochtertje van Nicolas De Bruyn en zijn verloofde Sarah vijf weken te vroeg geboren. Helaas werd het geluk al snel overschaduwd…

Plots werd het negen maanden oude meisje overvallen door stuiptrekkingen. Nicolas en Sarah wisten niet wat er gebeurde. Toen het meisje weer fel begon te schokken, hebben ze het gefilmd en aan zijn zus die kinderarts is laten zien lezen we in Dag Allemaal.

Zij raadde aan direct naar het ziekenhuis te rijden waar ze de diagnose te horen kregen. Het meisje lijdt aan infantiele spasmen. Een zeldzame vorm van epilepsie bij kinderen jonger dan 1 jaar.

De Bruyn vertelt emotioneel in Dag Allemaal dat bij drie op de vier baby’s die aan deze aandoening lijden de mentale ontwikkeling stopt. Wat betekent dat ze voor de rest van hun leven leven mentaal gezien een kind blijven.

Het is echter een lichtpuntje voor Nicolas en Sarah dat de diagnose snel werd gesteld en dat hun dochter goed reageert op de medicatie. Ze hopen dat hun dochter de ziekte goed doorstaat.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Show24