Dominique Persoone

Hij is er niet zo handig in

Dominique Persoone heeft zijn leven op rails. Als chocolatier doet hij het goed, maar ook als mediafiguur gaat het allemaal goed voor Persoone.

Maar natuurlijk zijn er ook dingen die Dominique echt niet leuk vindt, zoals papierwerk. “Alle respect, maar ik snap niet dat mensen studeren voor boekhouder. Ik versta ook geen moer van apps. Ik durf te zeggen dat ik goed ben in de keuken, maar op veel vlakken ben ik een klungel. Online iets betalen, ik kan dat dus niet, hé. Zelfs een filmpje opnemen is niet evident”, lacht Dominique in Dag Allemaal.

Maar ondanks dat Dominique niet in alles even thuis is, zit hij toch op sociale media. Al is een foto posten op Instagram of Facebook toch vaak een hele opgave.

“Niet dat ik dat als een gemis ervaar, integendeel. Ik prijs me gelukkig dat die toestanden niet bestonden toen ik nog jong was. Er zouden nogal wat filmpjes circuleren… als jonge mens nu kan je toch niets meer uitsteken.”

Dominique is een gelukkig man en de humor van cartoonist Jeroom maakt hem nog vaak een pak gelukkiger. “ Ik heb al een stukje gezien van zijn programma ‘Boris’, zo goed! Voor mij wordt dat het programma van 2023. Hij trekt met Bockie De Repper en Jonas Geirnaert naar Canada om er de as van zijn broer uit te strooien. Zij maken de reis waar Boris van droomde, maar die hij nooit heeft kunnen maken. De combinatie tussen hun kurkdroge humor en de pure emotie over Boris is prachtig.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.