Hoewel Anny, de moeder van radiomaker Sven Ornelis, ongetwijfeld fier is op de carrière van haar zoon, is ze nooit erg onder de indruk geweest van het feit dat hij plots een landelijke bekendheid was. Ze heeft hem dan ook steeds op het hart gedrukt gewoon met z’n twee voeten op de grond te blijven.

“Doe maar normaal, zegt mama”, vertelt Sven aan Dag Allemaal. “Maar dat is helaas mislukt”, lacht hij. Al moet hij wel toegeven dat er een aspect van zijn werk is waar zijn moeder het niet zo op begrepen heeft.

“Als er iets is wat mama niet zo graag heeft, zijn dat mijn te scherpe opinies of te scherpe tweets”, klinkt het enigszins schuldbewust. “‘Je bent nu een beetje ruzie aan het maken, dat moet je niet doen’”, zegt ze dan. Maar in een column of op de radio verlies ik me weleens in een zware mening”, beseft Sven.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.