Met ‘Mijn Mama’s Kookboek’, brengen radiomaker en fijnproever Sven Ornelis en zijn moeder Anny voor het eerst samen een kookboek uit. Om zijn moeder hiertoe te overhalen, had hij wel wat overredingskracht nodig, zo vertellen ze aan het weekblad Dag Allemaal.

Uiteindelijk ging Anny gelukkig overstag, en dat deed ze met een heel nobel doel voor ogen, zo blijkt. Anny wil haar royalty’s namelijk afstaan om kinderen in India te helpen met studeren. “Mijn man zet zich al dertien jaar in voor een organisatie in India. Ze hebben een school gebouwd voor 300 kinderen die daar in de mijnen werkten”, vertelt Anny.

“Ik ben zelf tot mijn spijt maar tot mijn 16de naar school mogen gaan”, legt ze uit. “Terwijl mijn twee broers wel mochten verder studeren. Nochtans was ik graag in de verpleging gegaan, of in het onderwijs, kleuterleidster of zo. Maar ja, dat kon toen niet. In die tijd was dat zo, meisjes moesten thuis helpen. Zo heb ik ook beter leren koken. Maar nu wil ik dus meisjes in India helpen, zodat ze naar school kunnen blijven gaan”, aldus Anny.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.