Erik Van Looy

Het Rivierenhof, een park in Deurne, is de vaste stek van Erik sinds tientallen jaren. “Toen ik lange tijd in New York verbleef om sterren te interviewen of zelf filmprojecten te lanceren, ging ik dagelijks naar Central Park.

Het Rivierenhof is voor mij het Central Park van België, van Europa zelfs”, bekent Erik aan Primo. “Als ik een hele periode in het buitenland ben, heb ik letterlijk heimwee naar het park. Ik kom hier echt compleet tot rust. Toen ik gedurende vier à vijf jaar in het buitenland was, miste ik uiteraard mijn familie, de Bosuil, het stadion van Antwerp… Maar ook het Rivierenhof. Dat waren mijn ankerpunten”, aldus Erik Van Looy.

Hij beweert zelf heel honkvast te zijn, misschien door het feit dat hij al zo vaak verhuisde. ‘Vóór mijn 22ste al dertien keer. Altijd in het Antwerpse: van Merksem naar Schoten en via ’s Gravenwezel naar Deurne”, vertelt hij zeer openhartig.

“Maar ook in die jaren dat we vaak verhuisden, bleef ik altijd met mijn vrienden afspreken in het Rivierenhof” Een stamcafé heeft Erik niet en dus kan hij zich perfect toespitsen op de rust en de omgeving.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.