In 2021 maakte Ingeborg de quote “Mijn zus was net geen vijf toen ze door een verkeersongeval om het leven kwam. Ze heette Ingeborg en ik heb haar naam gekregen. Een moeilijke, maar ook wel schone erfenis die een enorme impact heeft gehad op mijn bestaan.” Primo bezocht de presentatrice om deze quote verder onder de loep te nemen.

“Ingeborg betekent eigenlijk engelbewaarder. Een beetje symbolisch helaas, want die engelbewaarder ontbrak dus bij m’n oudere zus.”, gaat Ingeborg van start.

De presentatrice geeft aan een troostkindje te zijn: “m’n zus is in augustus gestorven en ik ben in februari geboren.”

“Zelfs al voor mijn geboorte heb ik moekes verdriet kunnen verzachten”, zegt de presentatrice. Maar tegelijkertijd heeft Ingeborg ook het gevoel dat ze op die manier het rouwproces van haar ouders heeft bemoeilijkt. “Elke dag ging moeke met mij in haar buik naar de begraafplaats. Dat alles heeft ervoor gezorgd dat er een soort gespletenheid in mij schuilgaat.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.