Op 7 september kreeg Ivo Pauwels hevige buikpijn en werd hij naar het ziekenhuis gebracht met de ambulance. Z’n aorta, de hartslagader die van het hart naar de buik loopt, was verdikt en stond op springen.

Hij had al jarenlang geen contact meer met zijn dochter An. Een conflict dat ontstond vlak na het vierde huwelijk van Ivo. Dat hij enorm afzag van het feit dat de band met zijn dochter verzuurd was, was gekend.

“De dokter zei tegen mij : ‘Die aorta van 8,5 cm, dat is vijf jaar opgekropt verdriet’. Dat heeft hij letterlijk zo gezegd, hé”, vertelt weduwe Diana met tranen in de ogen aan Dag Allemaal. Zijn aorta is uiteindelijk gescheurd vlak voor de operatie.

“Ivo sprak veel over z’n dochter. Elke dag kwam An over z’n lippen. Hij zag haar graag. En dat heeft hij me ook nog gezegd vlak voor de operatie: ‘Zeg tegen Anneke dat ik ze altijd heel graag heb gezien. Ivo voelde dat hij zou doodgaan”, vertelt een aangeslagen Diana.

Na de operatie werd de acteur in coma gebracht om het herstel te versnellen. Hij was al jaren hartlijder maar zijn hart besloot nu dat het genoeg geweest was.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.