Zielsgelukkig met dochter Nathalie

Variétéartieste en ‘Familie’-icoon Jacky Lafon kende behoorlijk wat tegenslagen in haar leven. Haar jeugd werd gedomineerd door haar koude, agressieve vader, ze trouwde én scheidde maar liefst drie keer en ze moest in haar leven al meer dierbaren begraven dan haar lief is. Te midden van al die ellende kende ze steeds één stralend lichtpuntje: haar dochter Nathalie, die ze omschrijft als haar alles.

Toch heeft het niet veel gescheeld, of Jacky was helemaal nooit moeder geworden. In Het Belang van Limburg onthult ze hoe ze op jonge leeftijd werd getroffen door een drama dat ervoor zorgde dat ze een kruis mocht maken over haar kinderwens.

“Ik wou altijd vier kinderen”, begint Jacky haar verhaal. “Maar ik was 27 toen ik baarmoederkanker kreeg. Meteen werd een kruis gemaakt over die wens. Maar de ooievaar bracht dan toch een schattige dochter, door adoptie”, vervolgt ze. “Ik heb altijd gezegd: als ik ooit een kleintje heb, gaat die affectie in overvloed krijgen. Iets wat wij – drie meisjes en een broer met een zware beperking – nooit hebben gehad.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.