Gilles Dupont, die met Koen Wauters op VTM ‘Alles Voor De Spelen’ presenteert, vindt het belangrijk dat G-sporters eens de kans krijgen om te tonen dat ze écht talent hebben. Deze atleten worden te vaak miskend, zegt de man die 4 jaar geleden zelf goud behaalde in Abu Dhabi.

Hijzelf werd ook al een paar keer tegengehouden: ‘Ho, jij wil bij een topbasketbalploeg als de Antwerp Giants spelen? Dat is niet realistisch!’. “Ook als coach kan ik bij veel ploegen niet terecht”, gaat hij verder in Dag Allemaal. 

“Ik vind het zonde”, geeft ook Koen Wauters toe. Ook al is er soms een niveauverschil, Koen acht het superbelangrijk dat G-sporters voldoende kansen krijgen om hun talenten te tonen. 

Het BV-schap is niet iets wat Gilles ambieert uit schrik om zijn privacy te verliezen. “Maar ik vind het wel leuk om te doen. Zolang het niet allemaal rond mij draait. Ik doe het vooral voor de andere atleten”, benadrukt hij. 

En als er iets op zijn pad komt in de media, wat volgens Koen Wauters in Dag allemaal wellicht wel zal gebeuren, overlegt hij dit best met zijn naaste familie. “Hij mag ook altijd naar mij bellen”, zegt Koen met veel respect voor zijn co-presentator. “Dromen is goed, maar hij mag niet overhaast beslissingen nemen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.